Våra lärare

Här finner du alla våra danslärare av olika stilar

Eva J H

Eva Jansson Hamberg

Eva är utbildad i Luigiteknik i San Fransisco. Härefter följde studier vid Ross Coleman Performing Arts, Rosella Hightower, Duprees, Pineapple, Danceworks m. m. Har arbetat som dansare och koreograf i många år.

Läs mer om Eva här.

Schema

Dansstilar

Klassisk Balett | Mamma/pappa/barndans | Barndans 

Amalie Z

Amalie Zaar

Amalie har över 20 år erfarenhet som dansare, danslärare och koreograf i flera länder i norra Europa. Amalie har dansat och koreograferat för flera stora dancehallartister både i Danmark och internationellt, såsom Mr.Vegas, RDX, Popcaan, Munga and Richie Stephenson. Hon har även dansat och koreograferat för DR, och en av hennes dansgrupper har gått till finalen av Denmark Got Talent.

Schema

Dansstilar

 Girly Fusion | Female Dancehall | Femme Power

Andreas L

Andreas Lundell

Andreas är utbildad på The Urdang Academy till professionell dans- och musikalartist. Tog sina första danssteg i danssal på  No 1 i 6-årsåldern och gick sedan danslinje på Lunds dans och musikalgymnasium. Har tagit klasser för Dean Lee (Janet Jacksons koreograf b.l.a) och medverkat som dansare  i allt från magdans shower, festivaler till musikaler, tv och film.

Några musikaler Andreas varit med i:
Gam i ”Djungelboken kids” (Nöjesteatern 2012)
Toulouse Lautrec i ”Le Cabaret Du Moulin Rouge” (Lunds stadsteater 2013)
Daddy Brubeck i ”Sweet Charity”  ( Berns Arts Centre, London 2015)
”Annie” (2018, Nöjesteatern) och nu senast i ”Grease” (2020, Nöjesteatern) med bl.a. Lotta Engberg och  Anton Hagman

Schema

Dansstilar

Showjazz | Stepp

Anna W

Anna Wallin

Anna började dansa för Eva på Dansstudion No1 som 2,5åring. Efter många år på dansskolan utbildade hon sig vidare på Rosella Hightower i Nice till Paris, Dakar, San Fransisco, Tel Aviv, Kapstaden, Berlin, Freiburg, Helsingfors, Köpenhamn och Stockholm. Anna har arbetat som dansare, koreograf och lärare i flera år och har nu kommit tillbaka hem till Malmö och Dansstudion No1. 

Schema

Dansstilar

Barndans| Dancin’Kids | Dancin’Teens

Anton S

Anton Swerkström

Framförallt HipHop dansare som gärna experimenterar med olika stilar.

Håller på med freestyle såväl som koreograferad dans. Är specialiserad i stilen Melbourne Shuffle, mest känd från musikvideon till låten Party Rock Anthem.
Var under 2012 i New York och deltog i ett internationellt dansprogram där han bl.a. dansade HipHop, Stepp och Balett.

Schema

Dansstilar

Streetdance

Beatrice

Beatrice

Schema

Dansstilar
Boel J

Boel Jönsson

 Boel började dansa när hon var 2,5 år. Är utbildad vid Laban i London och Broadway Dance Center i New York. Har dansat på Dansstudion No1 i många år. Boel har medverkat i flertalet dansföreställningar, julshower, revyer och musikaler, bl. a . Cats, West Side Story och Skönheten och Odjuret. Har lång erfarenhet av dansundervisning och undervisar främst i jazz, klassisk balett, barndans samt show- och musikaldans.

 

Schema

Dansstilar

Barndans | Dancin’ Kids

Freja K

Freja Klausen

Redan från barnsben var det tydligt att dans, skådespeleri och att stå på scen är Frejas största intressen. Från hösten 2021 undervisar Freja klassen K-pop Cover och fr.o.m våren 2023 undervisar hon även i Dancin’Kids. I sin undervisning fokuserar Freja på dansglädje, att hitta sitt eget uttryck och självförtroende i dansen, och att skapa samhörighet inom gruppen.

Freja medverkade som skådespelare och dansare i Latinspexet i 3 årgångar (2020-2023) där hon även var Skådisminister och Koreograf de två sista åren. Hösten 2022 höll hon i Musical-klassen på No1. Under Ht-24/Vt-25 utbildas Freja på Balettakademin i Malmö.

Schema

 

 

Dansstilar

 

Giada L

Giada Luciani

Ny lärare i Modern och Klassisk Balett HT-22! Se hennes tidigare projekt här:

 

Schema

Dansstilar

Modern | Klassisk Balett | Musical | Jazz/Commercial

Gry G

Gry Gilja

Gry Gilja är utbildad på Balettakademins dansutbildning i Göteborg. Hon har dansat i olika moderna kompanier och TV projektet och turnerat i Danmark, Tyskland, Belgien och Israel.
De senaste åren har Gry bland annat undervisat i Jazz, Contemporary och Balett i Ystad.

Schema

Dansstilar
Jeanette E

Jeanette Ekdahl

Är utbildad på London Contemporary Dance School. Är licencerad zumba instruktör sedan 2008 samt Pilates instruktör. Har jobbat mycket med gruppträning i alla former.

Schema

Dansstilar

Zumba | Pilates

Jeanette L

Jeanette Larsson

Jeanette är utbildad på Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm. Har arbetat som professionell dansare på Det konglige theater i Köpenhamn, Kungliga Baletten på Operan i stockholm ,Oslo Operan, som konstnärlig ledare och danslärare på svenska balettelevskolan m.m.

Har medv i uppsättningar som Nötknäpparen, Svansjön, Romeo & Julia, Don Q , mm.

Jeanette Undervisar i Klassisk Balett och Stott Pilates.

Schema

Dansstilar

Klassisk Balett

Lena F

Lena Frisk

Diplomerad danspedagog av Svenska Danspedagogförbundet i klassisk balett, jazzdans, samt barndans. Undervisade 1984-1997 i klassisk balett, jazzdans, barndans, stepp, samt Aerobic mm bl.a. på Kursverksamheten, Barbara Grays dansakademi, ABF, Crazy Feet och Dansstudion No1. Drev egen dansskola mellan åren 1986-1989. Har sedan 1997 jobbat heltid som komiker.

Schema

Dansstilar

Ladies Jazz | Dancin’ Teens

Nico J

Nicholas Lundin Joseph

Streetdance/ Hiphop med Nico. Dansat New School Hiphop i över 10 år. Varit med i otaliga dancecrews varav en blivit utsedd till Malmös bästa. Tagit workshops med de bästa inom stilen. Har setts i musikvideos och TV i Danmark och Sverige. Haft shower och gjort framträdanden på många håll i Sverige. Har undervisat hiphop/ streetdance i mer än 6 år. Undervisar nu på Dansstudio no 1.

Schema

Dansstilar
Sophie K

Sophie Kjellshög

Har gått Balettakademin i Stockholm. Har turnerat med Jonas Gardell, Rhapsody in Rock med Robert Wells. Medverkat i Musicalen Nine, My fair lady, Joseph. Showat med Joe Labero och mycket mera. Har undervisat i framför allt Jazz på alla nivåer på olika skolor i Sverige och i London. Har varit dansare i ett Jazzkompani i London som heter Jazzxchange. Sophie var dansare i en hyllning till Liza Minelli på Palladium i Malmö hösten 2021, där hon även var koreograf. 

Sophie fortsätter att vidareutbilda sig själv i Sverige och utomlands.

Schema

Dansstilar

Jazzygirls | Jazzfusion | Modern Jazz (Teknikklass) | Repertoar | Just Dance

Tidigare lärare på No 1

Agatha

Agatha

…..allt började en gång för länge, länge sen när jag som en tioåring tog mig upp för den långa trappan till Dansstudio No 1
förväntansfull inför att börja dansa jazz för nybörjare, klassen blev dock inställd och jag fick börja i den medelsvåra klassen direkt.
Det var en utmaning som startade min danskarriär, som fick mig att älska kämpa för att bli bättre och drömmen om att en gång kunna stå på en scen blev bara starkare. Och nu 22 år senare har jag arbetat med det jag älskar i tio år!

Efter tre år på Performing Art School i Göteborg var jag optimistiskt och jag hade bara en plan och det var att jobba med dans, sång och teater.

Att få showa på Wallmans, dansa koreografier gjorda av folk jag beundrar, stå på Malmö Operas scen i Banankonatkt, byta skepnad till katt i Cats, en high school diva i High School musical, till showgirl i Spamalot, att få leva och andas teater luft, att koreografera själv och kunna ha erfarenhet till att skapa egna projekt har varit en underbar resa, en resa som har varit mitt jobb!

Agnes T

Agnes Tuneld

Agnes är en utåtriktad tjej med höga ambitioner, att få sprida glädje och kunskap inom dans är hennes liv. Hon skulle beskriva sig själv som ett energiknippe som trånar efter att lära sig av andras erfarenheter och kunskaper samt få erbjuda andra hennes glädje för dansen.

I gymnasiet gick Agnes en treårig yrkesförberedande danslinje på ”Lunds Dans och Musikal Gymnasium” i Lund. Där fick hon avancerad utbildning inom stilar som; Balett, jazz, modern, street/hiphop, tåspets, m.m. samt teaterkunskaper, och under olika uppsättningar fick hon andra uppgifter så som att sjunga solo och vara konferencier.

Efter gymnasietiden kom hon in på ”Iwanson International School of Contemporary Dance”, Europas ledande dansutbildning i Contemporary dans. Där fick hon stor erfarenhet främst inom stilarna Contemporary och Modern dans, men också inom stilar som Balett, Jazz, m.m. Trots alla dessa erfarenheter är Agnes hunger för dans omättlig. Dansen är hennes liv och hon kommer aldrig att sluta frivilligt. Dans är ett måste för henne.

Jazz med inspiration från både musikal och nytänkande för street, funk och givetvis en massa power. Genom denna klass kan du få utmana dig själv både i steg men även i uttryck och personlighet. Allt detta grundat med teknik bygger vi tillsammans en stark och rolig klass!

Andrea

Andrea

När Andrea var tolv år gammal började hon dansa jazzdans och blev biten direkt. Hon började strax därpå tränas i klassisk balett, något hon brinner för ännu idag. Andrea gick dansprogrammet på Heleneholms gymnasium där hon tränades i både jazzdans och balett såväl som modern dans. Under gymnasieåren spenderade hon en sommar i New York på SOCAPA (School of Cinema and performing arts) där hon tränades i modern dans men även fick prova på allt från break dancing till afro jazz. Efter gymnasiet arbetade Andrea som lärare i jazzdans på Aktiv ungdom samt jobbade som dansare i dansgruppen Cupcake Crew. Med Cupcake crew tävlade Andrea bland annat i Street Star dance school challenge, kom till final i Talang Sverige 2014 och kammade hem första plats i sin kategori i danstävlingen Dutch Open Hip Hop i Holland. Andrea är numera dansare för södra Sveriges största dansagentur Blac Opal Talent Agency. Andrea brinner för dansen och har som mål att göra danssalen till en varm, välkomnande plats där eleverna kan komma för att släppa loss och bli glada såväl som att utvecklas tekniskt.
Anne-Claire T

Anne-Claire Theissen

Anne-Claire Theissen født 1963. Jag blev balletdansare utbild på ballet konservatoriet i Frankrike 1980. Derfrån vidare utbild i Køpenhamn 1980-1986 i Bournonville teknik samt moderne teknik som Graham och Limon.
Senare var jag i New York på kurs med Christina Bernal (San Franscico) som har utviklat sit eget teknik: The Bernal model
Det er en smärtfri och enkel teknik som gör at man arbejder från skelettet.
Det er min undervisning basere på. Jag anvender också mycket strech från yoga.
Jag har undervist professionnel dansare och barn i ballet sidan 1984.

Min karriere som professionnel moderne dansar startede i 1986 i Køpenhamn iblandt Dansk Danseteater 1988-2002, Flemming Flindt, Kitt Johnson, Palle Granhøj m.m och nu Force 40+.

Jag var repetitør på Skånes Dans Teater från 2007-2011

Har också varit instruktör på den Kungelig Ballet 2005-2007

Bekim A

Bekim ’Bekz’ A

Jag har dansat sen jag kan minnas, men tränat dans i över 10 år, mest inom hiphop/street.
Jag har tränat regelbundet på olika dansskolor i Malmö och Köpenhamn, varit med i dansgrupp och uppträtt främst i Skandinavien, deltagit i workshops och dansläger inom Europa med bland de bästa i branschen. Det senaste dansjobbet (förutom undervisning) var som bakgrundsdansare för Jerry Williams på hans sista turné.
Dans är lika viktigt för mig som att dricka vatten. Jag är också utbildad arkitekt och har satsat på andra passioner, men dansen har alltid varit med på ett eller annat sätt och kommer alltid vara det!
För mig handlar inte dans bara om att lära sig steg. Det handlar också om disciplin, fokus, gemenskap och framförallt glädje! På mina klasser kommer vi lära oss härliga koreografier, men också träna på attityden, självkänslan och allt som krävs för att fånga publiken. Vi gör det tillsammans, och vi lyfter varandra. Hoppas vi ses!
Björn H

Björn Hantoft

Utbildad på Balettakademin i Göteborg, Broadway Dance Center och har sin huvud bildning från Det Danska Musikcalakademiet i Fredericia där stepp var en del av undervisningen. Har tränat med T.J Rizzo och Michael Sandwik under min tid på Musicalakademiet och med Justin Boccitto, Jared Grimes och Ray Hesselink på Broadway. Alla dessa lärare har inspirerat mig och lett mig fram till den lärare jag är idag. Den stepp jag undervisar är lättsam, teknisk och glädjefylld.
Camilo G B

Camilo Ge Bresky

Camilo har de senaste tre åren jobbat som koreografassistent på MalmöOperan i Evita, Hair och westsidestory på Sthlm stadsteater samt koreograferat en opera. Jag har även undervisat i lyrisk jazz på yrkes linjen på Balettakademien i Sthlm. Är utbildad vid Balettakademien i Gbg 01-04. Camilo är en av våra favorit lärare som har jobbat på Dansstudion No1 under flera år, från och till.

Är utbildad vid Balettakademien i Gbg 01-04

https://www.youtube.com/watch?v=DEigdkFafzs&feature=emb_logo&ab_channel=DansstudionNo1

Chanan L

Chanan Lareche

Instruktör i Stomp, Popping, House, Hype och HipHop.

Chanan har dansat hela sitt liv. Han har alltid varit intresserad av hip-hop-kulturen. När han gick på college lärde han sig också ”Stepping” I slutet av sin karriär var han medgrundare av Hott Sawse Dance Crew, och insåg samtidigt en önskan att ha intensiv dansutbildning. Chanan har koreograferat för inspelningsartister och har tagit lektioner i flera länder som Italien, Grekland. Han driver nu Passion Dance Studio

Corrado

Corrado

Corrado har dansat i alla uppsättningar på Sofia National Opera and Balett i balettkåren samt som solist sedan 2011. Han har även varit anställd vid Bulgariens State Opera och European Balelleti England. Corrado har undervisat på många studios i Bulgarien och har ett diplom i Balettpedagogik från The Academy of Music and Dance Arts i Plovdiv Bulgaria.
Deniz

Deniz

Deniz började dansa på BowDown Dance Academy när han var 15. Snabbt fick han stor passion för dansen och visste att han var tvungen o ge allt. Det gick inte långt förrän han dansade 5 dagar i veckan för att uppnå nivån han ville.

Efter drygt ett år började Deniz dansa och undervisa själv. Han tränade och uppträdde med många olika dansare tills han hittade rätt crew i slutet på 2011, UF Crew.

Dansgruppen UFC deltog i dansprojektet ’Dancers abroad’ 2013. Deltog och kom på andra plats i tävlingen ’Skapa Dans’ 2013.
Deniz har scenvana och älskar konceptet dans/teater = show.

2017 startade han ett nytt crew.
Deniz älskar och ser -energi- som nyckelord till framgång. Genom att ge och få energi vill han ge sina elever något dom behöver mer av i dansen, galenskap och frihet genom uttryck. Han fokuserar på deras utveckling och vill att gruppen ska lära sig mer om samarbete, gemenskap och bli mer involverade i att utvecklas som ett Team.

Schema

Dansstilar

Dancehall | Urban Style

Edward L

Edward Lloyd

A versatile and expressive movement artist with strong classical and contemporary training. Having also spent a number of years training in somatic based movement practices, I have a deep interest in the body-mind connection and would relish in the opportunity to explore this further.

Eleni T

Eleni Theodoridou

Eleni Theodoridou, som just nu ska påbörja sitt tredje år på Lunds Dans o Musikal Gymnasium. Hon har varit med i flera stora crews som t.ex. Cupcake Crew och #Crew. Innan hon påbörjade sin danskarriär sysslade hon med rytmisk gymnastik där hon tävlade på elitnivå, så övergången till dans har varit ganska naturlig för henne, och även inom den visade hon sig vara en naturbegåvning. Hennes främsta styrka är hennes fantastiskt positiva energi på hennes klasser.
Emilia P

Emila Poole

Schema

Dansstilar
Emily

Emily

Emily är utbildad på Dance Educational i Köpehamn. Hon började dansa på mellanstadiet men det var först på gymnasiet som dansintresse verkligen tog fart. Emily gick då danslinjen på Cybergymnasiet där undervisningen hölls på Dansstudio No1. Emily dansar allt från jazz, balett, streetdance och modernt och har deltagit i en rad föreställningar som Dansstudio No1 har satt upp.

Schema

Dansstilar
Fabi K

Fabi Kaltoft

För Fabi är dansen en del av vem hon är och hennes största passion. Med rötter i Mexiko är dansen en stor del av hennes kultur, som format henne som dansare. Fabi är som lärare entusiastisk, roligt och extrovert, med lång erfarenhet av både dans och cheerleading på professionell nivå. Fabi har turnerat världen runt med GX-International, med utgångspunkt både i Australien, Brasilien och USA.
Fabi har även studerat Performing Arts på University of the Nations på Kona, Hawaii och turnerat Europa runt med deras kompani Heart Bridge. Fabis repetoar sträcker sig över en bred varieté av stilar från Salsa, Merengue, Cumbia från Mexiko, Latin vibes, Zumba och Reggeaton, till Hiphop, Street- och Breakdance, Locking och House till Modern Contemporary och traditionella danser såsom Hula, Tahitisk- och Koreansk dans.
Vi välkomnar Fabi som ny lärare på Dansstudion No.1 till våren 2022!
Gustav F

Gustav Franzen

Började som gatudansare i Malmö 2010, och sedan dess har jag varit i TV i samband med SVT några gånger och har även uppträtt för hårprodukten LANZA , Skånes dansteater i samarbete med Martin Forsberg. Jag har även dansat på många välgörenhets shower samt tävlat i kategorin HIPHOP 1 vs 1 vilket jag fortfarande håller på med då jag i grund och botten är en ”freestyle” dansare.
Jag brinner för att undervisa.
Henning A

Henning Albrechtsen

In 1985 Henning Albrechtsen was engaged as dancer at Royal Danish Ballet. Since 1997 he has been a teacher at RDBS.

Henning Albrechtsen has danced a variety of soloist and principal parts in classical and neo-classical repertoire – from Bournonville to Balanchine.

Deputy artistic director of RDB 2000 – 2007.

In 2007 enrolled at the Teachers Training Programme for former professional dancers at National Ballet School of Canada and completed the one year educational programme and was invited back to the Royal Danish Ballet school as a full time teacher in 2008.

Henning Albrechtsen has taught at various schools around the world among others at the National Ballet School of Cuba, National Ballet School of Canada. Furthermore, he has taught the Bournonville technique in Australia, Japan, Mexico, Sweden, Norway, Spain

Jacob S

Jacob Sibirzeff

Jacob W

Jacob W

Utbildad på Balettakademiens treåriga dansarutbildning i Stockholm.
Några jobb han kan lägga på sitt cv är dansare i danskompaniet OsloDanseEnsemble, dansare på folkoperan Stockholm, musikalartist i musikalen La Cage aux Folles både på Oscarsteatern i Stockholm samt på GöteborgsOperan. Han har även varit huvudlärare för danslinjen på Estetiskaprogrammet i Ronneby.
I höst spelar Jacob West side story i Uppsala.
Jessica R

Jessica Rönn

Jessica är en mångfaceterad dansare som främst inriktat sig på hiphop och jazz. Hon har tidigare undervisat i framförallt hiphop för alla åldrar i Simrishamn, Ystad och Malmö.
Förnärvarande går Jessica en hiphop- och urban dansutbildning på Hotstepper i Köpenhamn. Hon har även varit i bland annat New York och tagit klasser på Broadway Dancecenter, London på Pinapple Dansstudios och även i Senegal för att utveckla den afrikanska dansen, där hon även själv höll workshops i hiphop.

Har även varit med i ett antal shower och uppträdanden runt om i Sverige, bland annat i Allsång på Skansen och på Malmöfestivalen. Samt en rad lokala musikvideos.

Jessica har uppskattats som lärare tack vare sin pedagosiska sida och positiva energi, samt hennes känsla för musik och kreativitet.

Hiphop inriktad på Girly Style/ Dancehall 17.30-18.30 nyb/fortsättning

Här kommer vi köra hiphop med en lite feminin touch och även blanda in lite musik och steg från dancehall stilen. Vi kommer träna på grundsteg och groove, men du kommer självklart också få lära dig olika koreografier, energikrävande såväl som softa och lyriska danser. Då detta är en nyb/fortsättnings grupp ska du gärna ha dansat tidigare och vara van vid att ta koreografi.

Joakim

 

 

Johanna Å

Johanna Åkesson

Johanna har dansat sedan hon lärde sig gå och har aldrig slutat. Det var många timmars dans i veckan, balett, jazz, stepp, riverdance och hiphop stod på schemat. Hennes gymnasieår spenderades på Lunds Dans och musikalgymnasium. Efter gymnasiet gick Johanna en modernutbildning i Malmö och därefter flyttade hon till München för att gå på Iwanson school of contemporary dance. Nu har hon flyttat hem och spenderar sina dagar till undervisning på olika nivåer.
Julia S

Julia Snive

Tog studenten från estetiska programmet med inriktning dans, på holavedsgymnasiet i Tranås. Sedan 12 års ålder har jag dansar jazz och modern dans. Under gymnasietiden testade jag på streetdance, och började direkt efter på Åsa folkhögskolas streetdance-linje 05-06.
Hösten 2006-våren 2007 jobbade jag som danslärare i Tranås på Kulturskolan, grundskolor, gymnasiet, Studiefrämjandet och olika gym.
Hösten 2007, så bodde jag i Göteborg och gick på Färnebo folkhögskola filial. Kursen hette ”Världen och Jag”. Vi läste miljökunskap och alla som berörde Sydafrika, dit jag sen åkte och jobbade som volontär i fem veckor.
Våren 2007 jobbade jag på olika skolor och dagis i Göteborg. På sommaren jobbade jag på ett äldreboende.
Hösten 08-våren 09 flyttade jag till Birka folkhögskola utanför Östersund. Där gick jag ”Afrikalinjen” och åkte sedan till Kenya och Tanzania i 10 veckor. Därefter var jag med och startade upp ett barnhem 2010. Dit åker jag nu varje dag, till våra 24 pojkar.
På Birka Folkhögskola blev jag anlitad som danslärare, och stannade även kvar under sommaren för att leda danskurser. Främst i Streetdance.
Hösten 2009 åkte jag till NY för att dansa på Brodway i fem veckor. Därefter kom jag till Malmö, och har snart bott här i fem år.
Under min tid här har jag blivit uppringd och fått erbjudande om dansjobb. Jag har jobbat på Forum för kropp och själ, Studio Danza i Ystad, Fame Fitness Gym i Trelleborg, Hörby Kulturskola, workshops på Arnbergs, danskurser på Geijerskolan i Limhamn.
Samtidigt som jag har undervisat dans har jag haft långvikariat på Geijerskolan, Nya Stenkulaskolan och Monbijouskolan.

Hösten 2013 började jag plugga till lärare på Malmö Högskola, så har därför tagit en paus från allt jobb. På min fritid senaste året har jag mestadels dansat västafrikansk djembe-dans och Sabar. Till hösten nu kommer jag att jobba extra som barnvakt, samtidigt som jag pluggar.

På mina dansklasser kommer du få mycket energi, ha kul och svettas med alla grunder i House!

Julia Å

Julia Åkesson

Julia är utbildad på Lunds dans och musical gymnasium och på Laine Theatre art Collage.
Julia har undervisat på bla. Attitude 69 och har medverkat i musicalen Shrek på Lunds statsteater samt i West side story och Svansjön på Malmö Opera.
Julia är en härlig tjej med mycket energi som i tidig ålder även tagit lektioner på Dansstudion No1.
Vi är så glada att Julia börjar undervisa hos oss i vår 2021.

Schema

Dansstilar
Kajsa P

Kajsa Peterson

Kajsa är utbildad musikalartist vid Balettakademien i Göteborg där hon tog sin examen våren 2019. Hon har tidigare medverkat i musikaler runt om i Sverige och Norden. Sin professionella debut gjorde hon i musikalen Spamalot på Tivoli i Köpenhamn. Hon har utöver det medverkat i bland annat Spelman På Taket på Stockholm stadsteater och syns under hösten i Sound Of Music på Malmö Opera.

Schema

Dansstilar

Stepp | Showjazz

Karolina L

Karolina Larsson

Proffesionell yrkesdansare inom klassisk balett och modern.
Danspedagog inom klassisk balett

Utbildning:
Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm
Svenska Balettskolan Malmö

Kurser utöver utbildning:
Bartholin Ballet Seminar på De Konglige i Köpenhamn med lärare som bla David Howard mfl.
Dansens Hus Köpenhamn
Pedagogik och Ledarskap

Praktikplats :
Kungliga Operan Stockholm
Skånes Dansteater

Medverkat i bla Svansjön , Törnrosa, Don Quijote, La Vivandiere

Arbetat på Drottningholms Slottsteater Stockholm i verket ” Absolute Myter” med Jean Paul Gaultier

Dansens hus Stockholm

Tivoli Köpenhamn

Dansturne i Kina med Malmö Brassband

Undervisat på flertalet dansskolor och gymnastikföreningar runt om i Skåne och Köpenhamn. Bla Musikalteaterskolan i Bjärnum.

Svenska Balettskolan Malmö :
Repetoarpedagog

Koreografiassistent till Malmö konserthus Nalle Konserter.

Älskar dans och att föra balettens kulturarv vidare!

Karin N

Karin Nedergaard

Karin Nedergaard har en 16 år lång karriär som dansare med hela världen som arbetsplats bakom sig. Karin är utbildad på Balettakademin i Stockholm, på London Contemporary Dance School och på Alvin Ailey American Dance Center i N.Y. Hon har undervisat och koreograferat i mera är 30 år och har kontakter till flera internationella dansutbildningar. Karin har undervisat på gymnasie- och högskolenivå. De senaste två åren har Karin varit konstnärlig ledare för Modern Dance Pre Education i Malmö. Karins klass fokuserar att uttveckla teknik och på flöde och uttryck i dansen.
Kimberly

  

Laura C

Laura Cheesman

Är utbildad i New York vid Eglevsky School of Ballet och School of American Ballet. Som dansare har hon arbetat med American Ballet Theatre, Metropolitan Opera Ballet, Universal Ballet, Malmöbaletten och Skånes Dansteater. Hon undervisar i balett och Yoga.
Magnus L

Magnus Lundgren

Magnus är utbildad på Balettakademiens musikalartistlinje i Göteborg och har arbetat på scener och teatrar runt om i Norden i över 12 år. Just nu är han aktuell i Livet är en schlager på Cirkus i Stockholm.
Bland tidigare meriter finns nio musikaler på GöteborgsOperan, bl a Mary Poppins, West Side Story, A Chorus Line, och Jesus Chist Superstar. I Stockholm har han medverkat i Cats på Cirkus och Singin’ in the Rain på Oscarsteatern, och här i Malmö har vi bl a kunnat se honom i Spamalot och Djungelboken på Nöjesteatern, och Evita och Singin’ in the Rain på Malmö Opera. Han har även hunnit med att vara showartist på Wallmans i Köpenhamn, Cirkusrevyen på Bakken och på VikingLine.
Maja K

Maja Kojic

Maja började dansa på Rydbergs Dance Academy där hon gick på showjazz och streetjazz. Efter några år på skolan medverkade hon 2008 som dansare i Wintermezzo på stortorget arrangerat av Malmö Stad. Hon sökte sig därefter till det estetiska programmet med inriktning dans på Heleneholms gymnasium. Där utvecklades hon inom stilar som jazz, balett, modern dans och streetdans. Efter avslutad utbildning fann hon passionen för streetdans och medverkade som dansare i dansgruppen Obsession Crew. Med Obsession Crew har Maja tävlat och tagit första plats på StreetStar Danceschool Challenge 2015, (S)kill the stage 2015 och Beatstreet 2015.

Med Obsession Crew tävlade hon även i UDO Streetdance Championships i Danmark 2016, där de kvalificerade sig till Worlds i Glasgow. Där tog dansgruppen sig ända till final. I samma tävling ställde Maja upp i Duo Battles Intermediate tillsammans med en kompis och även de kvalificerades vidare till Worlds. I Glasgow tog de hem en andra plats.

Hösten 2016 åkte hon med Malmö Dansakademi till Shanghai, där de uppträdde och tävlade på Shanghai Folkdance Festival. De uppträdde på olika scener runtom Shanghai och tog hem priset för Bästa Energi.

Maja vill ge sina elever möjligheten att utveckla sig som dansare både tekniskt och som performers. Hon anser att en miljö där man ger varandra positiv energi och har en öppenhet gentemot varandra, skapar förutsättningar för eleverna att släppa loss och ha roligt – samtidigt som de utvecklas.

Matilda B

Matilda Bjärum

Matilda är en dansartist med en stor passion för danskonsten med bakgrund i professionella dansstudier från Storbritannien och Nederländerna. Där har hon haft möjligheten att ha foten både i moderndans världen så som jazz och musikal världen.
Under föregående år dansade och bodde hon i Skottland och turnerade med Scottish Dance Theatre. Hon har även medverkat i musikalen ”Hair” på nöjesteatern, dansat på Broadway Dance Center och koreograferat för ett antal musikvideos, så som dragshow.
Utbildningsmeriterna har även fått henne att krossa vägar med ett antal koreografer, som bland annat: Emanuel Gat (FRA), Humanhood (ENG/ESP), Joseph Mercier (CAN, ENG), och Vinicius Salles (BRA, ENG).
I Matildas undervisning prioriterar hon individens utveckling i samklang med att skapa en trygg plats, där samhörighet och gemenskap är grundpelare. Med en gedigen erfarenhet och höga tekniska färdigheter leder hon sina elever med lekfullhet, inspiration och passion. I snabba svep och intressegivande dansmaterial hoppas hon på att hennes elever lämnar danssalen med ett leende, där de kan känna sig starka och redo för nya utmaningar. Dance on!

Schema

Dansstilar
Maria C

Maria Carlsson

Maria är utbildad modern och nutida dansare från Danshögskolan i Stockholm och Amsterdam högskola samt Balettakademien Umeå.

2009 åkte hon till New York för att träna allt från hiphop, modernt och yoga. Maria har även undervisat i Malmö och i Kenya.

Träningen kommer att innehålla mycket blandad teknik; golv, release, improvisationsövningar, med inspiration från yoga till hiphop.

Marie B

Maria Burén

Vikarierar vissa klasser för Marie Sool ht-14

Maria är utbildad i modern och nutida dans samt jazzdans på Dans- och cirkushögskolan i Stockholm och Fonty’s Danceacademie i Nederländerna. De senaste åren har jag jobbat konstnärligt och pedagogiskt inom danskollektivet Johanssons pelargoner och dans, och turnérat med föreställningar och projekt för barn och unga på olika platser i Sverige. Utöver undervisning har jag även deltagit i internationella dans- och scenkonstsammanhang, som exempelvis Kedja i Reykjavik och Impulstanz i Wien

Jag har ett särskilt intresse för improvisation och komposition, och därför vidareutbildat mig inom koreografi på olika sätt – kunskaper som jag gärna använder i min undervisning.

Marie S S

Marie Sol Sandberg

Marie Sol Sandberg är utbildad modern dansare från IWANSON i München.
Sedan hon blev klar 2003 har hon jobbat i Danmark, Tyskland, Barcelona och
Sverige med allt från musikaler och shows till moderna produktioner. Senast
som koreografassistent och rehearsal director på produktionen Stimulation
Overload av Kirstine Ilum.

Marie undervisar och har undervisat på skolor som: Det Danske Musicalakademi, Stepz i Kbh, Iwanson i München, Statens Teaterskole i Danmark samt på Dans Centrum Syd.

Marina L

Marina Ljung

Melodie R

Melodie R

Melodie har gått svenska balettskolan och yrkesutbildningen på balettakademin i Stockholm samt har undervisat sedan 2012.

Schema

Dansstilar
Monika U

Monika Ukielska

Monika Ukielska undervisar i Klassisk balett fr.o.m våren 2018 på Dansstudion No. Monika har varit prima ballerina på Warszawa operan, Kungliga operan i Stockholm och på Malmö stadsteater i många år. Monika har varit premiär solist dansare i 30 år och har gjort huvudrollen i alla baletter och efter sin karriär på scen varit lärare på bl.a svenska balettskolan i Malmö. Monika har även gästdansat med Cullbergsbaletten.
Oliver

 

Poppe

Poppe

Philip Poppe är 24 år gammal och han har alltid haft en brinnande ambition som underhållare. Han medverkade i sin första professionella produktion när han var endast 5 år gammal på Fredriksdalsteatern i Helsingborg i ”Funny Girl” som regisserades av Eva Rydberg. Han är utbildad på Lunds Dans och Musikalgymnasiums 3-åriga utbildning som musikalartist och har efter utbildningen jobbat aktivt inom branschen. Redan innan han blev klar med sin utbildning fick jag en av huvudrollerna i Sweeney Todd på Stadsteatern i Lund där han spelade rollen som Tobias Ragg. Han har även jobbat inom film där han bland annat medverkat i ett flertal Wallander-filmer. Han har även undervisat på ett flertal dansskolor så som Studio S, Dans och Musikal gymnasiet, Elinebergskolan m.fl. Han har tagit lektioner för många internationella dansare så som Lyle Beniga, Keone Madrid, Mariel Madrid, Bam Martin, Brian Puspos, Ian Eastwood, Anthony Lee, S**t Kingz, Tokyo med flera. Han har även haft nöjet att få ta lektioner för självaste Nick Bass och Mischa Gabriel som skulle ha medverkat i Michael Jacksons ”This is it”. Den senaste produktionen han medverkade i var ”Thriller Night” som ska åka på turné inom den närmsta framtiden!
Rosmarie M

 

Rosmarie Molin

Rosmarie Molin är utbildad vinyasa lärare och Advanced Teacher Trainer i Inside Flow.

Rosmarie älskar Inside Flow för att det är så otroligt roligt. Det har tagit yogan till helt nya dimensioner. Rosmaries elever  lämnar alltid en Inside Flow klass med ett stort leende på läpparna och full av energi med en längtan till nästa klass. Det bästa av olika världar som möts i en och samma klass. Musik, yoga, rörelse, dans, närvaro, skratt, svett och ibland även en tår. Du bygger styrka, flexibilitet och balans på ett kreativt och roligt sätt.Inside Flow är Vinyasa flow on beat som är koreograferat till musik. Att vara i konstant rörelse i närvaro med ditt andetag. Upplev ett helt nytt sätt att yoga på.

Schema

Dansstilar

Yoga Flow 

Rumiko O

Rumiko Otsuka

After she graduated Hogeschool voor de Kunsten Arnhem, Dans academie (The Netherlands)
2001, she started her professional career as a dancer in Norrdans (SE). She joined Skånes dansteater (SE) in 2005. Since 2009 she works as a freelance dance. She worked for Recoil Dance Group/Tina Tarpgaard (DK), Skånes Dansteater (SE), Zappala Danza (IT), Khamlane Halsackda (SE/UK), Somatic Noise (SE/DK), Camilla Stage (DK), Memory Wax (SE) and more.

She joined Nya Rörelsen in 2013 and produced 2 dance performances. Hej då Campanella (2015) and ‘Lycka’ (2018). She goes to Japan regularly and work with dance students in Tokyo and create performances for them.
She is a founder of RUM I DANS, dance school in Malmö.

http://rumikootsuka.com/bio.html

Videos:
1, Day Dream : Duet by Rumiko Otsuka collaboration with a dancer Pietro La Loggia. Premiere in
2009
Link : https://vimeo.com/rumikootsuka/daydream

2, Milky Way Railroad : Dancer & Choreographer Rumiko Otsuka
Part of ”Smak på Dans”
Konsthallen in Malmö 2012
Link : https://vimeo.com/rumikootsuka/milkywaysolo

3, Hej då Campanella! Trailer: Premiere 2015 INKONST Malmö
Direction, choreography and dance by Rumiko Otsuka, collaboration with multimedia artist
Kunihiko Matsuo & Junji Koyanagi, Dance&music Elin Waileth, Light design Imre Zsibrik.
Link for for the trailer : https://vimeo.com/219368272

Schema

Dansstilar

Klassisk Balett

Tiffany Z

Tiffany Zon

Tiffanys danskarriär tog fart på riktigt för endast 2 år sedan. Till en början låg fokus för henne på att träna upp sin teknik och då var majoriteten av klasserna hon tog inom stilarna Balett, Jazz och Modern/Contemporary, men vid sidan av tog hon även klasser i den mer
kommersiella dansstilen Hiphop, som sedan kom att bli hennes absoluta favoritstil.
Tiffanys klassvana är stor och hon har tränat för många internationellt kända dansare och
koreografer från bland annat USA och Frankrike.
Trots sin mycket korta danskarriär har Tiffany redan medverkat bland annat i Malmö
Dansakademi´s showgrupper Dominators (Contemporary/Jazz), Bellasitas (Salsa), samt
Obsession(HipHop), som är en av Skånes bästa och mest prisbelönade urbana dansgrupper.
Med dessa showgrupper har Tiffany uppträtt bland annat på Streetstar 2014, Skill The Stage,
BeatStreet samt Best Showcase. Utöver sin scen- och tävlingserfarenhet har Tiffany även
uppträtt på flera olika företagsevent, sittningar etc.
Tina M

Tina Mariager

Utbildning dansare:
Den Skandinaviske Ballet Skole v. Elsa Marianne von Rosen DK. International Ballet Seminar v. Birger Bartholin, Toni Lander, Fleming Ryberg etc. DK. Det Danske Balletteater Frank Schaufuss. American Ballet Theatre School / JKO Leon Danilean, Michael Maule, Valentina Pereyslavec, Patricia Wilde USA. Ext. teachers David Howard, Md. Darvarsh, Finis Jhung.

Utøvande konstnar:
Barnskådespelarske: Nordisk Film Kompagni /ASA Film Studio (Morten Korch / Alice O Fredericks). DR-Barn och Ungdom avd. Dansare: Living Movement (Dansk Danseteater). Ungdommens Teater. Det Ny Teater. Koreograf : Bådteatret, DK. The Danish National School of Performing Arts, DK. Malmø Symfoni Orkester, SE. Tivolis Koncertsal, DK. Kommunale Balettskolan Skt. Petersborg Rusland. Odd Fellow Palæet Events DK. Northern Night Festival DK. Nordens Dansteater DK. DR.

Producent:
DR-Underhållnings avd., nemlig.com DK., Frederiksberg Kommune, Kbh.s kommune. Malmø Brass Band. KSI Kbh. DK. Svenska Balett Skolans uppvisninger Palladium/Dansstationen Malmø Stad. Northern Light / Black Diamond Dance Productions.

Utbildning klassisk balettpedagog:
RAD Girls and Boys Pre-Primary, Primary, grade 1-4 Certificate. DIF Fysisk Træner Certificate. Vaganovas Choreografiske Institut for Klassisk Akademisk Dans, Skt. Petersborg Rusland. Musikvidenskab 30 ECTS Kbh. Universitet (Europæisk Musikhistorie). Mentee Edithe Pheiffere Frandsen.

Utbildning akademiker:
Efterslægtens H-F (musik-ryska-dans). DK. Kbh. Universitet Teater og Performance Studies (elective dans med kompetence til at undervise i gymnasiet) BA ” Biomechanic – Vsevelod Meyerhold”. No-MAds (MFA) Stockholms Universitet (pågående).

Undervisningsbakgrund: Corporal Dir/ teacher The Danish National School of Performing Arts. DK. Balettpedagog Den Kommunala Balettskolan, Skt. Petersburg, Russia. Ballet Royale Washington, USA. Dance Educational, DK. Konstnaerlig Ledare/ Balettpedagog Svenska Balettskolan Malmø. SE. Extern Lecturer University of Copenhagen (TORS). Coach: Sportsdanserforeningen, Skøjtedanserforeningen, Competitive European Ball Room. DR. Den Rytmiske Gymnastik Forening. Solister Kongelige Danske Ballet.

Priser:
Balettmaster Albert Gaubiers minneslegat, Dansk Skuespillerforbunds Danserlegat. Kulturministeriets Stipendie. Mogens Kochs Minnes legat.

Sources: IMDB, LinkedIn. Danceanywhere, SDHS, CID Unesco, IADMS.

Victoria V

Victoria Vikström

Victoria Vikström är utbildad på Balettakademiens yrkeslinje för dansare och har sedan examen jobbat för Dans i Nord samt frilansat inom såväl modern som kommersiell dans.

Efter att ha tillbringat senaste året i New York där hon arbetat med koreografer som Shirlene Quigley, Derek Mitchell och Phil Orsano, är hon nu tillbaka i Malmö för att sprida inspiration!

Victoria är en mångsidig lärare som undervisar i ett flertal stilar för elever på olika nivåer. Contemporary grooves är en fusion av teknik och grooves man vanligtvis inte hittar i en modern klass!

Vivi J

Vivi Jeppesen

Vivi är utbildad på Skolen för Moderne Dans till danspedagog samt Companiet Show sport Club i showdans och sportaerobic.Hon är även utbildad Body Jam instruktör samt Zumba instruktör. Vivi har deltagit i många olika uppsättningar och tvprogram som t.ex. det danska TV-programmet ”Scenen är din”, ”So you think you can dance” och Allsång på skansen.Hon har jobbat mycket utomlands som dansare och artist och har även tävlat och uppträtt i Salsa i London och Danmark.

Ylva G

Ylva Gonta

Ylva Gonta är utbildad danspedagog vid Dans och Cirkushögskolans (DOCH’s) fyraåriga yrkeslinje i Stockholm. Efter sin examen 2008 har hon undervisat många år i London och vidareutbildat sig på Pineapple Dance Studios, Danceworks och London Russian Ballet School. Dansglädje, energi och scenisk närvaro är alltid i fokus på klass och eleverna kan förvänta sig individuell feedback med emfas på placering, teknik och uttryck. Sedan 2010 coachar Ylva även privatelever och dansare inför auditions och föreställningar.

Öppettider

Måndag-torsdag: 15:45-21:00

Lördag: 09:15 - 15:15

Söndag: 10.00 - 15:30

Telefon

070-547 05 85

E-post

info@dansstudion-no1.se

eva@dansstudion-no1.se

Adress

Geijersgatan 8, 216 18 Limhamn