Dansstilar

Här finner du alla stilar som vi lär ut här på Dansstudion No1. Vi har alternativ för barn upp till ungdom och 30+, så vi hoppas att du hittar något du gillar!

Obs! Alla stilar kommer inte att finnas på schemat varje termin

30/40+ Jazz

För dig som är lite äldre, och inte vill trängas med 18-åringar. Kanske har du till och med dansat tidigare. På en lektion som består av mycket dans, svett och humor övar vi upp kondition, koordination och smidighet med kortare danskombinationer i högt tempo.

Schema

Lärare

Gry GEva J HLena F

Barnbalett

Här får barnen lära sig balettens grunder på ett lekfullt sätt.
Vi börjar med att värma upp kroppen och få upp flåset,sen går vi och arbetar lite vid balettstången,dansar på diagonalen och i mitten, provar på små balettkoreografier till klassisk balettmusik.

Här lär sig barnen balettens grunder så som fotpositioner, armpositioner, hållning, smidighet, musikalitet. Allt detta gör vi på ett seriöst och roligt sätt.

Barndans

Här utvecklar vi barnens motorik, rumkänsla och musikalitet! Vi sjunger mycket i kombination med rörelser och målet är att genom glädjen utveckla barnens fantasi, och därmed ”lura” fram tekniken.

Schema

Lärare

Melodie R | Eva J H

Dance Crew

Schema

 

Lärare

Nicholas L

Dancehall

Dancehall är en stil som ursprungligen kommer från de karibiska öarna. Stilen kräver massor av energi, höfter och ordentligt gung i kroppen. Samtidigt som man släpper loss så isolerar man varje rörelse  vilket gör att det är extremt roligt att dansa. Musiken som vi dansar till är reggae och dancehall. Några exempel på denna musikstilen är Sean Paul, MR Vegas och Beenie Man.

Ett superkul pass där du blir garanterat svettig!

Schema

Lärare

Amalie Z 

 

Dancin' Teens

Dancing teens är en första introduktion till jazz, show och musikaldans. I en fartfylld klass blandas nya och gamla hits för att skapa medvetenhet om jazzen som genre. Eleverna utvecklar kroppskontroll, smidighet, rytm och koordination, samtidigt som de på ett enkelt sätt lär sig jazzens tekniska grunder. Dancing teens har energi, attityd och dansglädje. Let’s dance!

Schema

Lärare

Melodie R | Emily | Lena F

Dancin' Kids

För dig mellan 5-10 år! Vi jobbar både med teknik, musikalitet och uttryck i en blandad genre av stilar. Och så har vi kul förstås!

Schema

Lärare

Melodie R | Emily

Female Dancehall

Det specifika kvinnliga dancehall-uttrycket är kraftfullt och flirtigt. Det handlar om självförtroende, och att äga och älska sin egen kropp, oavsett hur man ser ut.

Female Dancehall kan ta många former, men fokus ligger på bål- och höft/rumpa-tekniker. Tänk till exempel på Beyonce och Rihanna och deras koreografiska rörelsemönster. Observera att det är normalt att kvinnor också dansar som ”män” i danshallen. I kvinnliga Dancehall sysslar vi dock bara med det särskilt feminina.

 

Schema

Lärare

Amalie Z 

Hiphop
En blandning av ”Old och New” School varvat med en helt egen personlig prägel.
Jazz

Alla våra lärare har sin egen jazzstil – allt från jazzteknik till funk. Här finns klasser för alla smaker, det gäller att prova sig fram till den stil som passar bäst.

Schema

Lärare

Sophie K

Jazz/commercial

Kommersiell jazz är känd för att vara en mycket koreograferad dansform. Den har en blandning av skarpa och flytande rörelser – uttryck som liknar danser som ses på kommersiella videoklipp. Stilen är en kombination av streetfunk, hiphop och pop och liknar det vi ser i musikvideor som Beyoncé, Lady Gaga, Michael Jackson, Britney Spears och Janet Jackson m.m.

Schema

Lärare

Emilia P

Jazzfusion

Jazz med inslag av andra stilar! Med jazzuppvärmning, diagonaler och dans i en härlig fusion/mix av stilar som tex house, latin, wacking, funk mm.

Schema

Lärare

Sophie K

Klassisk Balett

Här får eleven den klassiska balettens grunder och genom den fasta tekniken utvecklar man hållning, smidighet, balans och styrka.

Schema

Lärare

Eva J H | Gry G | Jeanette L | Rumiko O

K-pop Cover

K-pop ”Korean Pop” är samlingsnamnet för det koreanska musik-, dans- och modefenomenet som under de senaste åren tagit världen med storm, med band som BTS, Blackpink, NCT och Twice bl.a. Artisterna, kallade Idols, som utgör girl- eller boygroups, skapar med varje ny låt storslagna produktioner med tillhörande koreografier, musikvideos, klädkoncept och storylines. K-popen är både som musik och dans genreöverskridande och kreativ, där flera olika stilar blandas.

Klassen K-pop Cover är en ny mötesplats för K-pop stans (fans) och en trygg plats där alla får skina och utveckla sin dansförmåga, samtidigt som ni får dansa till er favoritmusik och träffa nya vänner att diskutera K-pop med!

Oavsett om du del av ARMY, Blinks, Nctizens, Onces, eller inte har någon aning om vad detta betyder – alla är välkomna, veteraner som nyfrälsta! På K-pop Cover styr gruppens vilja och lektionerna anpassas efter vilka koreografier och låtar som eleverna vill ha.

어서 오십시오! Välkomna!

Schema

Lärare

Freja K

Lyrisk Jazz

Lyrisk jazz är en blandning av modernt samt jazzdans, där stilen är mjukare och mer flytande, men även fartfylld och energisk,musiken kan variera, men stilen dansas med mycket känsla.

Mamma/pappa/barndans

Barnen bör vara minst 2 år och bör kunna gå. Föräldrar och barn dansar tillsammans och målet är att skapa lust till att röra sig till musik. Vi dansar och sjunger och utvecklar barnens fantasi.

Schema

Lärare

Eva J H

Modern

Modern klass med fokus på kroppen som helhet med en kombination av golvarbete och upprätt teknik. Modern ger dansaren den fysiska styrka som krävs för att kunna njuta av en komplett frihet i alla rörelser. 

Schema

Lärare

 Rumiko O

Modern Jazz (Teknikklass)

I Modern Jazz blandas stilarna inom Jazz så som Modernt, Contemporary, Lyrical, Musical, MTV, och Old School Jazz. Vi värmer alltid upp och klassen kräver en stabil grundteknik i Balett samt Jazz då kursen är på avancerad nivå.

Schema

Lärare

Sophie K

Modern Release Teknik

Med improvisation och olika sorters moderna och nutida tekniker utforskar vi hur kroppen kan röra sig i tid och rum och uttrycka sig på olika sätt.

Release teknik består utav floorworks, blandad teknik med tyngd på release. Koreografierna är härliga med inslag av mjuka, frigörande inslag.

Musical

Här jobbar vi med grundläggande dansträning, dramatisk gestaltning och sångträning. All denna träning samlar vi sedan ihop och ger en eller flera scener från vald musikal i slutet av året.

Schema

Lärare

Andreas L

New Wave

 En blandning av Dancehall, Afro-fusion med inslag av Commercial och Streetdance/Hiphop. 

Schema

Lärare

Deniz T

 

Pilates

En träningsform som kombinerar styrketräning, stretch och Yoga. Pilates-rörelserna skall utföras långsamt och mjukt. Varje övning tränar flera muskelgrupper samtidigt.

Schema

Lärare

Jeanette E

Repertoar

Här jobbar vi med nya koreografier/danser och genre vid varje danstillfälle.

Schema

Lärare

Sophie K

Showjazz
En showig stil med musical inslag, säljande danser och fokus på uttryck i koreografierna.

Schema

Lärare
Stepp

Vanlig hederlig stepp med tå och klackjärn!

Schema

 

Lärare

Andreas L

Streetdance

Streetdance är ett samlingsnamn för alla danser som uppstått på gator och klubbar. Man behöver inte ta klasser i en dansskola för att lära sig (även om det är möjligt). Streetdance är alltså ingen egen dans i sig. Det är därför missvisande att säga (som ofta görs), att streetdance är en del av hiphopkulturen. Det är tvärtom så, att hiphopkulturens danser ingår i begreppet Streetdance.

Till streetdance brukar man räkna hiphopdanserna: breaking, new style, new school, krumping och clowning samt funkstyles som t ex locking, popping, boogaloo och whacking. Dansstilen House och på senare tid den jamaicanska gatudansen Dancehall räknas numera också till streetdancebegreppet.

Schema

Lärare

Anton S | Nicholas L

Tåspets

Dessa klasser är på öppen nivå. Läraren anpassar klassen efter elevernas kunskaper. Förkunskaper: minst fyra terminer i klassisk balett.

Yoga

Yogan som undervisas har element från både hatha och vinyasa. Sequensen har en grundstomme med utrymme för viss variation.

Kom med ett öppet sinne och se vad yogan kan göra för dig!

Yoga (Vinyasa Flow)

VINYASA YOGA

Vinyasayoga är dynamisk form av yoga med fokus på att få andning och rörelse att samverka och att skapa värme inifrån och ut.

Vinyasa är en yogaform som passar alla och klasserna ser olika ut från gång till gång.

Förutom den fysiska yogan så arbetar vi med olika andningstekniker och även lite meditation.

Kom och bli stark, mjuk och hitta frihetskänsla i både kropp och sinne!

Zumba

I Zumban blandas de latinska dansstegen, ex, salsa och samba. Och tillsammans med aerobicsteg skapas här en fartfylld klass med mycket glädje och energi.

Schema

Lärare

Jeanette E

Öppettider

Måndag-torsdag: 15:45-21:00

Lördag: 08:45 - 15:00

Söndag: 10.00 - 15:00

Telefon

070-547 05 85

E-post

info@dansstudion-no1.se

eva@dansstudion-no1.se

Adress

Geijersgatan 8, 216 18 Limhamn