Dansstilar

Här finner du alla stilar som vi lär ut här på Dansstudion No1. Vi har alternativ för barn upp till ungdom och 30+, så vi hoppas att du hittar något du gillar!

Obs! Se schemat för aktuella kurser.

Barndans

Här utvecklar vi barnens motorik, rumkänsla och musikalitet! Vi sjunger mycket i kombination med rörelser och målet är att genom glädjen utveckla barnens fantasi, och därmed ”lura” fram tekniken.

Schema

Lärare

Melodie R | Eva J H | Boel J

Dancehall

Dancehall är en stil som ursprungligen kommer från de karibiska öarna. Stilen kräver massor av energi, höfter och ordentligt gung i kroppen. Samtidigt som man släpper loss så isolerar man varje rörelse  vilket gör att det är extremt roligt att dansa. Musiken som vi dansar till är reggae och dancehall. Några exempel på denna musikstilen är Sean Paul, MR Vegas och Beenie Man.

Ett superkul pass där du blir garanterat svettig!

Schema

Lärare

Amalie Z 

 

Dancin' Kids

För dig mellan 5-10 år! Vi jobbar både med teknik, musikalitet och uttryck i en blandad genre av stilar. Och så har vi kul förstås!

Schema

Lärare

Melodie R | Boel J | Ida A

Dancin' Teens

Dancing teens är en första introduktion till jazz, show och musikaldans. I en fartfylld klass blandas nya och gamla hits för att skapa medvetenhet om jazzen som genre. Eleverna utvecklar kroppskontroll, smidighet, rytm och koordination, samtidigt som de på ett enkelt sätt lär sig jazzens tekniska grunder. Dancing teens har energi, attityd och dansglädje. Let’s dance!

Schema

Lärare

Melodie R | Ida A | Lena F

Female Dancehall

Det specifika kvinnliga dancehall-uttrycket är kraftfullt och flirtigt. Det handlar om självförtroende, och att äga och älska sin egen kropp, oavsett hur man ser ut.

Female Dancehall kan ta många former, men fokus ligger på bål- och höft/rumpa-tekniker. Tänk till exempel på Beyonce och Rihanna och deras koreografiska rörelsemönster. Observera att det är normalt att kvinnor också dansar som ”män” i danshallen. I kvinnliga Dancehall sysslar vi dock bara med det särskilt feminina.

 

Schema

Lärare

Amalie Z 

Femme Power

 

En dansklass för kvinnor där lika stor vikt läggs på den inre styrkan och självkänslan som fysisk styrka, rytmik, och rörlighet- kropp OCH själ!

 

Schema

Lärare

Amalie Z 

Girly Fusion

Girly Fusion är en klass som ger en tjejig touch till olika dansstilar, mestadels Streetdance, Dancehall, Hiphop m.fl. En klass där vi som tjejer kan stärka varandra, ta plats och ha kul, samtidigt som vi utforskar olika sätt att uttrycka vår egen unika stil.

Schema

Lärare

Amalie Z 

 

Jazzygirls

   

I Jazzygirls läggs grunden till alla stilar inom jazzdans. Det  är en förberedande klass till Jazzfusion där alla stilar blandas som house, latin, funk och lyrisk jazz m.m. Jazzygirls har en klassisk jazzuppvärming, diagonaler där vi övar olika tekniska moment och i koreografin dansar vi sedan med mycket glädje och lekfullhet!

Schema

Lärare

Sophie K

 

Jazz/commercial

Kommersiell jazz är känd för att vara en mycket koreograferad dansform. Den har en blandning av skarpa och flytande rörelser – uttryck som liknar danser som ses på kommersiella videoklipp. Stilen är en kombination av streetfunk, hiphop och pop och liknar det vi ser i musikvideor som Beyoncé, Lady Gaga, Michael Jackson, Britney Spears och Janet Jackson m.m.

Schema

Lärare

Melodie R | Giada L

Jazzfusion

Jazzfusion har en klassisk  jazzuppvärmning med diagonaler där vi övar olika tekniska moment. Dansen/koreografierna är en härlig fusion/mix av stilar som tex house, latin, funk och lyrisk.

Schema

Lärare

Sophie K

Just Dance

 

Just Dance är en dansklass för vuxna med fokus på att bara dansa! Efter en kort uppvärmning blir det lätta koreografier i olika stilar. Kom och Just Dance!

Schema

Lärare

Sophie K

Klassisk Balett

Här får eleven den klassiska balettens grunder och genom den fasta tekniken utvecklar man hållning, smidighet, balans och styrka.

Schema

Lärare

Eva J H | Gry G | Jeanette L | Giada L

K-pop Cover

K-pop ”Korean Pop” är samlingsnamnet för det koreanska musik-, dans- och modefenomenet som under de senaste åren tagit världen med storm, med band som BTS, Blackpink, NCT och Twice bl.a. Artisterna, kallade Idols, som utgör girl- eller boygroups, skapar med varje ny låt storslagna produktioner med tillhörande koreografier, musikvideos, klädkoncept och storylines. K-popen är både som musik och dans genreöverskridande och kreativ, där flera olika stilar blandas.

Klassen K-pop Cover är en ny mötesplats för K-pop stans (fans) och en trygg plats där alla får skina och utveckla sin dansförmåga, samtidigt som ni får dansa till er favoritmusik och träffa nya vänner att diskutera K-pop med!

Oavsett om du del av ARMY, Blinks, Nctizens, Onces, eller inte har någon aning om vad detta betyder – alla är välkomna, veteraner som nyfrälsta! På K-pop Cover styr gruppens vilja och lektionerna anpassas efter vilka koreografier och låtar som eleverna vill ha.

어서 오십시오! Välkomna!

Schema

Lärare

Freja K

Ladies Jazz

För dig som är vuxen och inte vill trängas med 16-åringar. Kanske har du till och med dansat tidigare. På en lektion som består av mycket dans, svett och humor övar vi upp kondition, koordination och smidighet med kortare danskombinationer i högt tempo.

Schema

Lärare

Gry G | Eva JHLena F

Mamma/pappa/barndans

Barnen bör vara minst 2 år och bör kunna gå. Föräldrar och barn dansar tillsammans och målet är att skapa lust till att röra sig till musik. Vi dansar och sjunger och utvecklar barnens fantasi.

Schema

Lärare

Eva J H

Mini Mello

 

Dancin´kids med inslag av sång och koreografi till Mello-låtar! 

Schema

Lärare

Boel J

 

Modern

Modern klass med fokus på kroppen som helhet med en kombination av golvarbete och upprätt teknik. Modern ger dansaren den fysiska styrka som krävs för att kunna njuta av en komplett frihet i alla rörelser. 

Schema

Lärare

 Giada L

Modern Jazz (Teknikklass)

I Modern Jazz blandas stilarna inom Jazz så som Modernt, Contemporary, Lyrical, Musical, MTV, och Old School Jazz. Vi värmer alltid upp och klassen kräver en stabil grundteknik i Balett samt Jazz då kursen är på avancerad nivå.

Schema

Lärare

Sophie K

Musical

Här jobbar vi med grundläggande dansträning, dramatisk gestaltning och sångträning. All denna träning samlar vi sedan ihop och ger en eller flera scener från vald musikal i slutet av året.

Schema

Lärare

Giada L

 

Pilates

En träningsform som kombinerar styrketräning, stretch och Yoga. Pilates-rörelserna skall utföras långsamt och mjukt. Varje övning tränar flera muskelgrupper samtidigt.

Schema

Lärare

Jeanette E

Repertoar

Här jobbar vi med nya koreografier/danser och genre vid varje danstillfälle.

Schema

Lärare

Sophie K

Showjazz
En showig stil med musical inslag, säljande danser och fokus på uttryck i koreografierna.

Schema

Lärare
Stepp

Vanlig hederlig stepp med tå och klackjärn!

Schema

 

Lärare

Andreas L

Streetdance

Streetdance är ett samlingsnamn för alla danser som uppstått på gator och klubbar. Man behöver inte ta klasser i en dansskola för att lära sig (även om det är möjligt). Streetdance är alltså ingen egen dans i sig. Det är därför missvisande att säga (som ofta görs), att streetdance är en del av hiphopkulturen. Det är tvärtom så, att hiphopkulturens danser ingår i begreppet Streetdance.

Till streetdance brukar man räkna hiphopdanserna: breaking, new style, new school, krumping och clowning samt funkstyles som t ex locking, popping, boogaloo och whacking. Dansstilen House och på senare tid den jamaicanska gatudansen Dancehall räknas numera också till streetdancebegreppet.

Schema

Lärare

Anton S | Nico J

Streetcrew

Schema

 

Lärare

Nico J

Tåspets

Dessa klasser är på öppen nivå. Läraren anpassar klassen efter elevernas kunskaper. Förkunskaper: minst fyra terminer i klassisk balett.

Yoga Flow (Inside Flow)

 

Inside Flow är vinyasa flow on beat som är koreograferat till musik. Att vara i konstant rörelse i närvaro med ditt andetag. Musiken skapar kontakt med hela gruppen när vi flödar tillsammans. Inside Flow är att flöda i harmoni med musiken, vinyasa flow och dina känslor. Upplev ett helt nytt sätt att yoga på och ta reda på varför Inside Flow har blivit ett fenomen världen runt.

Under klassen kommer ni få lära är ett helt flow koreograferat till musik som vi sakta bygger upp tillsammans. Ni får lära er förflyttningar mellan de olika asanas och övergångar som gör att dina rörelser smälter samman till en dans.

 

Zumba

I Zumban blandas de latinska dansstegen, ex, salsa och samba. Och tillsammans med aerobicsteg skapas här en fartfylld klass med mycket glädje och energi.

Schema

Lärare

Jeanette E

Öppettider

Måndag-torsdag: 15:45-21:00

Lördag: 09:15 - 15:15

Söndag: 10.00 - 15:30

Telefon

070-547 05 85

E-post

info@dansstudion-no1.se

eva@dansstudion-no1.se

Adress

Geijersgatan 8, 216 18 Limhamn